TRENDAFIL I EGER A06

 

TRENDAFILI I EGER 100L/ 200g

Trendafili i eger eshte i pasur me vitamine C dhe si pasoj forcon imunitetin. Gjithashtu eshte i antioksidant dhe antiseptik i fuqishem.Trëndafili i egër është përmendur për vlerat e tij që në antikitet. Sot është e mundur që ta mblidhni në fshatra apo në male. Është një bimë që gjendet lehtë dhe kacavirret pranë shkurreve. Shqipëria është e pasur me trëndafil të egër. Lulet e tij janë të vogla, krahasuar me trëndafilat që mbjellin në shtëpi dhe kanë një ngjyrë roze të lehtë. Pas një farë kohë petale bien dhe mbetet një si formë boçeje, në ngjyrë të kuqe të thellë. Nuk kanë më as aromë dhe kokrrat janë të forta. Duhet të kemi kujdes se mos e ngatërroni me lloje të tjera bimësh helmuese. . Periudha ideale e mbledhjes së kokrrave të kuqe është fundi i vjeshtës dhe dimri, pas acarit të parë.

150 L