Kripe himalaje A01

KRIPA E HIMALAJEVE

Fatkeqësisht kripa që ne sot përdorim për gatim, nuk ka asnjë të përbashkët me kripën e Himalajeve. Kripa e zakonshme përmban 97.5% klorid sodium dhe 2.5% kimikate dhe jod, ndërsa kripa e Himalajeve është e pastër dhe ka përmbajtje të lartë kristalesh dhe hekuri. Kripa e rafinuar që gjendet sot në treg, është jo vetëm e zhveshur nga të gjitha mineralet e saj (përveç sodiumit dhe kloridit), por është edhe e pastruar dhe e zbardhur kimikisht dhe me jod sintetik te shtuar, gje e cila veshtireson tretjen. Gjithashtu thahet ne temperatura shume te larta dhe me rezatim. Kurse për dallim nga kripa e rafinuar, kripa e Himalajeve thahet në mënyrë natyrale, në diell. Kripa e Himalajës përdoret kryesisht për qarkullimin e gjakut, ul tensionin e lartë të gjakut, relakson muskujt dhe largon helmet  dhe ujin e tepert nga trupi. Kripa e Himalajeve përmban mbi 84 minerale dhe konsumi i kësaj kripe, ofron mineralet thelbësore për trupin tonë.

Kripa e Himalajës përdoret kryesisht për qarkullimin e gjakut, ul tensionin e lartë të gjakut, relakson muskujt dhe largon helmet nga trupi, ekuilibron elektrolitet, mbështet përthithjen e ushqyesve dhe eleminon toksinat.

Ngjyra rozë e kësaj kripe vjen nga përmbajtja e lartë e mineraleve, veçanërisht e hekurit.

 

 

1,000 L