RIGON A03

RIGONI 100L/ 100g

Kjo bimë që mban emrin “Lumturia e Malit” rritet në Shqipëri gjatë gjithë vitit, si ne veri ashtu dhe ne jug. Një studim i mjekësisë ndërkombëtare, ka zbuluar se  rigoni përmbante nga 3 në 20 herë më shumë antioksidantë se çdo barishte apo erëz tjetër. Sipas studimit, fuqitë antioksiduese të rigonit ia kalonin atyre të vitaminës E apo edhe frutave, perimeve, frutave të thata dhe hudhrës.Gjithashtu rigoni është një burim i pasur me fibër, që zmbraps nga zorrët kripërat dhe toksinat dhe i largon ato nga trupi. Një lëvizje e tillë e shtyn trupin të shpërbëjë kolesterolin dhe të prodhojë më shumë kripëra biliare. Rigoni është një burim i pasur i Vitaminës K, manganit, hekurit dhe kalciumit.

100 L