CAJ MALI JUGU A09

Çaj mali i jugutë shtë i këndshëm, aromatike me vajra esenciale dhe ekstrakte të kësiaj barishte aromatike që është treguar se ka aktivitet të fuqishëm antioxidant në lipidet substrate. Rritet deri mbi 20cm,edhe kjo bimë njihet si çaji i malit dhe është një bimë shumëvjeçare e përkryer me push të bardhë dhe të dendur, aromatike me kërcell të ngushtë dhe me lule të shkurtra e zbehtë e verdhë një miks ngjyre i të verdhës dhe të bardhës.Vendi i origjinës janë malet Maqedonisë,Sharri,Bistra,Karaormani dhe një pjese e malit Korab,por gjindet edhe në Greqi dhe Shqiperi,Lulëzimi i cili shtrihet nga gjysma e trungut të bimes deri në maje,e dallon nga Sideritis siriaca nga ku vërehet lulëzimi në forma të tufa të lulzuara me gjethe të imta gati përgjat gjithë kërcellit të bimës.

Kjo bime përdoret si çaj më së shumti në kohë të ftohtë dhe kundër ftohjes,sëmundje të kapilarëve dhe zemrës,organet e sipërme të frymamrrjes me efekt shumë pozitiv kundër çdo ndezje, dhe i pregatitur me mjalt mali dhe kandell ndihmon në pastrimin e gëlbëzas të organeve të frymarrjes,ndihmon të sëmurit nga Alchaim semundje dhe njihet si antioskidans i shkëlqyer dhe forcon imunitetin.

100 L