LULE BLIRI A17

LULJA E BLIRIT

Shqiperia eshte shume e pasur me kete bime, shtrihet pothuajse ne gjithe vendin. Vjelja bëhet me dorë ose me gërshërë dhe duhet të të kihet parasysh të mos hiqen më shumë se 60-70 % e luleve. Lulet mblidhen së bashku me gjethet në fillim të lulëzimit, gjatë kohës me diell. Vlerat shëndetësore të lules së blirit përfshijnë aftësinë për të përmirësuar sistemin imunitar, parandaluar disa lloje tumoresh, qetësuar organizmin, detoksifikuar atë, hequr ankthet, zvogëluar inflamacionin dhe ulur tensionin e gjakut. Lulja e blirit është përdorur në mjekësinë tradicionale popullore të shumë civilizimeve në botë. Lulja e blirit në versionin e saj të thatë mund të bëhet çai, i shijshë

Lulet e blirit jane shume kurative nder te cilat :

Lufton te ftohuren dhe gripin, inflamacionet e ndryshme, antioksidant i fuqishem, neutralizan radikalet e lira, lufton ankthin etj.

100 L