Djathi kaçkavall Lope H05

Djathi kaçkavall përbën një product gjithnë e më të kërkuar në tregun tonë: përdoret I freskët, në përbërje të sallatërave të ndryshme, në piceri, si dhe në gatime të tjera. Quhet edhe djathi I verdhë, për shkak të ngjyrës që ka. Për të përgatitur një kilogram djathë kaçkavall nevojiten: 8 litra qumësht; 1 filgjan kripë; 1 qese limontoz. Përgaditja e djathit kaçkavall bëhet në kushte të një pastërtie të kërkuar, sipas parametrave të standartit të lejuar. Për të bërë përgatitjen e djathit kaçkavall qumështi hidhet në një enë dhe vendoset që të valojë. Në momentin që qumështi vlon e vendosim limontozin dhe e përziejmë vazhdimisht. E largojmë nga zjarri dhe e lëmë për 15 minuta të pushoj. Në momentin që kemi vendosur limontozin përnjëherë fillon shpërbërja e qumështit në hirrë dhe grimca të cilat pasi të ftohen do të bëhen djathë. Pasi të largojmë qumështin nga zjarri e vendosim në një kulluese ose napë të shpeshtë dhe lidhim fort dhe i vendosim një rëndese përmbi që të shtrëngohet sa më shumë. Është me rëndësi që sa më shpejt të bëhet e gjithë kjo procedurë, aq më mirë është. Posa ta kemi vendosur në kulluese duhet të shtohet kripa dhe bëhet përzierja. Më pas e lidhim dhe e shtrëngojmë, dhe si të ketë qëndruar disa orë do të marrim djath të shijshëm që mund të përdoret për regjie të mëtejshme për tu bërë kaçkavall.

Në dyqanin “Organic-shop” do të mund të gjeni disa lloje të djathërave kaçkavall: kaçkavall dhie i stazhionuar më shumë se një vit, kaçkavall me boronicë, kaçkavall me sherebelë, kaçkavall me arra, kaçkavall pikant, kaçkavall me erëza, kaçkavall me susam, kaçkavall në formë dardhe, etj.

800 L

Djathi kaçkavall përbën një product gjithnë e më të kërkuar në tregun tonë: përdoret I freskët, në përbërje të sallatërave të ndryshme, në piceri, si dhe në gatime të tjera. Quhet edhe djathi I verdhë, për shkak të ngjyrës që ka. Për të përgatitur një kilogram djathë kaçkavall nevojiten: 8 litra qumësht; 1 filgjan kripë; 1 qese limontoz. Përgaditja e djathit kaçkavall bëhet në kushte të një pastërtie të kërkuar, sipas parametrave të standartit të lejuar. Për të bërë përgatitjen e djathit kaçkavall qumështi hidhet në një enë dhe vendoset që të valojë. Në momentin që qumështi vlon e vendosim limontozin dhe e përziejmë vazhdimisht. E largojmë nga zjarri dhe e lëmë për 15 minuta të pushoj. Në momentin që kemi vendosur limontozin përnjëherë fillon shpërbërja e qumështit në hirrë dhe grimca të cilat pasi të ftohen do të bëhen djathë. Pasi të largojmë qumështin nga zjarri e vendosim në një kulluese ose napë të shpeshtë dhe lidhim fort dhe i vendosim një rëndese përmbi që të shtrëngohet sa më shumë. Është me rëndësi që sa më shpejt të bëhet e gjithë kjo procedurë, aq më mirë është. Posa ta kemi vendosur në kulluese duhet të shtohet kripa dhe bëhet përzierja. Më pas e lidhim dhe e shtrëngojmë, dhe si të ketë qëndruar disa orë do të marrim djath të shijshëm që mund të përdoret për regjie të mëtejshme për tu bërë kaçkavall.

Në dyqanin “Organic-shop” do të mund të gjeni disa lloje të djathërave kaçkavall: kaçkavall dhie i stazhionuar më shumë se një vit, kaçkavall me boronicë, kaçkavall me sherebelë, kaçkavall me arra, kaçkavall pikant, kaçkavall me erëza, kaçkavall me susam, kaçkavall në formë dardhe, etj.

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.