ARONIA B18

Aronia 600L/ 500g

Aronia ështe antioksidantin natyral numër një ne bote. benefitet e saj jane.

– Rritet imuniteti; Vitamina C dhe polifenolet pengojnë infeksionet bakteriale dhe virale si dhe shfaqjen e qelizave kanceroze, parandalon virozat dhe ndihmon shumë në infeksionet urinare (çaji i aronias). Aronia vret qelizat malinje. zvogëlon sasinë e sheqerit në gjak, vogëlon shtypjen e gjakut, zvogëlon nivelin e LDL, kolesterolit dhe triglicerideve; krahas lipostatineve (vit B2, B3,B5, B6), kështu pengon aterosklerozën dhe ngushtimin e enëve të gjakut, ule mundesine për infarkt të zemrës dhe shkurton kohën e shërimit pas atakut kardiak; duke normalizuar shtypjen e gjakut, duke zvogëluar yndyrat e këqija në gjak – kështu përmirësohet qarkullimi i gjakut, ndhmon renien në peshë si përbërës i recetave dietale në obezitet, freskon lëkurën, rritë elasticitetin dhe pengon formimin e rrudhave

Aronia e freskët është paksa e vështirë për gëlltitje, por ky veprim adstringjent është shumë efikas në qetësimin e dhembjeve të lukthit dhe shërimin e inflamacioneve të mukozës se lukthit dhe zorrëve. Ky efekt është më i dobët nëse konsumohet si aronia e thate.

– Përparësia e jashtëzakonshme e aronias është se fryti nuk akumulon elementet si plumbi, kadmiumi, arseniku etj, përkundrazi e pastron mëlçinë dhe organizmin si tërësi nga metalet e rënda dhe elementet radioaktive, prandaj është mirë të konzumohet gjatë dhe pas radio dhe kimioterapisë tek pacientet me kancer.

– Pengon formimin e trombozave venoze; polifenoli përmirëson mikroqarkullimin

– Përmirëson të pamurit, pengon kataraktin dhe ndryshimet degjenerative në sy.

Nuk ka efekte anesore po nuk u kalua doza ditore, e cila eshte 7 cope ne dite.

 

600 L