LENG ARONIA M07

Leng Aronia 1200L/0.75L

Çdo ditë e më shumë po ndërgjegjësohemi për rolin e të ashtuquajturve “super ushqime” që zbulohen rregullisht, por që është veshtire  t’i gjesh në treg. I tillë është rasti i Aronias, një hyrje e re në listën e ushqimeve që bëjnë mrekullira për organizmin tonë. Aronia është një frut ngjyrë vjollcë, i vogël, por shumë i fuqishëm. Kjo kokërr e vogël ka një shije të veçantë që të rrudh qiellzën dhe që të kujton thartësinë e rrushit të verës. Në ndryshim me frutat e tjerë, kokrrat e Aronias mund të blihen dhe të hahen të gjalla, por edhe në formën e lëngut dhe të ekstraktit. Ato mund t’i përdorni si në rastin e boronicës, si lëng, me krepa, me tërshërë, në formën e salcës, me kos ose të gjalla. Bimët e Aronias kanë filluar të mbillen edhe në Shqipëri, pasi kërkesa është në rritje dhe vetë Aronia mbetet një lloj fruti, i cili nuk është kultivuar më parë dhe as nuk gjendet gjerësisht në formë të egër. Kokrrat e freskëta të Aronias përdoren për në pregatitjen e lëngjeve të ndryshmeve, shurupit, reçelit dhe verës.  ëmbëlsira, musli apo biskota. Në shumë vende  kokrrat e thata të Aronias përdoren për pregatitjen e çajrave bimorë të pasur me antioksidantë.
Aronia eshte fruti antioksidant nr 1 ne bote dhe vetit kryesore te saj jane:
Burim i madh antioksidanresh, ul presionin e lart te gjakut,permireson qarkullimin e gjakut, ndihmon ne trajtimin e diabetit, mbron syte, mbron dhe permirson traktin urinar, antikanceroz dhe ndihmon ne renien ne peshe.

1,200 L